BAC Matematică 2017 - 2018 - variante rezolvate, modele, subiecte, culegeri, simulări - Cum sa iei BAC-ul 2013 la Matematica ...

Cum sa iei BAC-ul 2013 la Matematica ...

In primul rand sfatul meu este ca in aceasta perioada elevii sa refaca toate varintele oficiale date in 2010, 2011 si 2012 care se gasesc pe www.bacmatematica.ro  (site dedicate bac-ului la matematica) sau pe www.edu.ro astfel:

 

Elevii de la profilul servicii, resurse si tehnic ar trebui sa rezolve  variantele de la profilul M2 (pe site le gasiti in sectiunea M2 Servicii ,Tehnic) . Chiar daca antetul incepe cu "Filiera teoretica, profil real, specializarea stiintele naturii, aceste subiecte sunt pentru ei fiindca anii trecuti bac-ul nu era diferentiat intre stiintele naturii si servicii, resurse sau tehnic.

Elevii de la profilul stiintele naturii ar trebui sa rezolve  variantele de la profilul M2 (pe site le gasiti in sectiunea M2Servicii,Resurse,Tehnic) dar si Subiectul I de la profilul real specializarea matematica - informatica (pe site le gasiti in sectiunea M1 Mate-Info).

Elevii de la profilul matematica – informatica ar trebui sa rezolve toate variantele oficiale date in ultimii ani 2010-2012, adica ar trebui sa rezolve atat subiectele date la M1 cat si cele de M2.

Cred ca cel mai bun lucru dupa ce se fiecare elev rezolva cate o variante sa se autoevalueze folosind baremul de corectare si notare, astfel vor sti nivelul la care sunt.

De asemenea recomand sa se lucreze si variantele de simulari date in mai multe judete care se gasesc in sectiunea Subiecte - simulari BAC aprilie 2013.

 

Subiectele care pun in general probleme sunt II 2c), III 1c) si III2c). In general aceste subiecte ar trebui sa faca diferenta dintre un elev bun si unul foarte bun, lucru normal atata timp cat inca pentru multe facultati pentru media de admitere conteaza nota de la bac sau chiar nota de la matematica. Totusi sfatuiesc elevii sa abordeze fiecare exercitiu fiindca celelalte subiecte ar trebui sa fie accesibile oricarui elev care a acordat un minim de efort studiului matematicii, chiar daca uneori par dificile.

Elevii care in aceasta perioaada lucreaza la matematicasi intampina probleme pot apela  si la forumuri gratuite de specialitate (daca nu au o alternativa de a se intalni fata in fata cu un profesor), unul dintre ele foarte activ fiind pe www.mateinfo.ro . In general pe acest forum profesorii rezolvitori, in limita timpului pe care il au,  formuleaza o idee si se incearca stimularea elevului in rezolvarea problemei, astfel ca ultima solutie se da rezolvarea completa si bine explicata.

 

 Succes!!!

Prof. matematica Andrei Dobre (Ploiesti)

Comments   

 
+1 #1 Elena 2013-06-22 07:35
Multumesc pentru aceste sfaturi domnului profesor si pentru munca realizata la cele doua site-uri (mateinfo.ro si bacmatematica.r o) foarte utile in pregatiea noastra. Cred ca in aceasta perioada este foarte important sa lucram variantele date anii trecuti si sa ne corectam cu baremul. De acemenea pentru profilul stiintele naturii mi se pare foarte buna "Culegerea Online Matematica M2" de pe site. Astept mai multe materiale si de la facultati. :lol:
Quote
 

Add comment


Security code
Refresh

Meditatii Matematica Ploiesti || MateInfo.ro